Maduro won nog geen wedstrijd bij Almere

Maduro won nog geen duel bij Almere: 'Zijn genoeg aanknopingspunten'

Vandaag om 17:40

Hedwiges Maduro heeft met Almere City nog altijd geen zege kunnen pakken dit seizoen. Tegen PEC Zwolle werd er ook verloren, maar de coach ziet in ieder geval aanknopingspunten om op door te borduren.

"Het was een wedstrijd met twee gezichten: PEC was in de eerste helft beter, daarna waren wij beter, maar we maakten een eigen goal en dat is extra zuur", was de conclusie van Maduro. Almere verloor uiteindelijk met 1-0 door een eigen doelpunt van James Lawrence in de slotfase. Daarvoor speelde Almere twee keer gelijk en werd er drie keer verloren.

Maduro vindt dat zijn ploeg niet klinisch genoeg is voor het doel. "We moeten eraan werken dat we controle over de hele wedstrijd krijgen. In de vorige wedstrijden hebben we veel kansen gekregen, maar maakten we die niet af. De kwaliteit is er zeker, maar we maken te weinig kansen af."

Voor Maduro is er in ieder geval genoeg om mee te werken bij Almere. "Het is voor het vertrouwen niet lekker dat we nog niet gewonnen hebben, aan de andere kant zien we voldoende aanknopingspunten waar we mee verder kunnen. We moeten het negentig minuten laten zien en niet alleen in fases. Als je beter bent, moet je ook de trekker overhalen. Dat lukt ook nog niet. We moeten verder, want vrijdag wacht de volgende wedstrijd."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)