PEC Zwolle in eigen huis met 1-0 te sterk voor Almere City

Knullige eigen goal doet naar zege snakkend Almere City de das om in Zwolle

Vandaag om 14:12

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met een overwinning op Almere City voorzichtig afstand genomen van de onderste plekken op de Eredivisie-ranglijst. De bezoekers uit Flevoland waren in de tweede helft de betere ploeg, maar gingen na een eigen doelpunt van verdediger James Lawrence uiteindelijk alsnog kopje onder. 

Het duel in Zwolle begon spectaculair. Al in de eerste minuut kreeg PEC na een blunder van Almere-doelman Nordin Bakker een grote kans. Younes Namli haalde uit, maar zag zijn poging van de doellijn gered worden door Ricardo Visus. 

PEC was in het restant van de eerste helft de betere ploeg. Op slag van rust kreeg het opnieuw een kans. Filip Krastev zag een voorzet op de Almeerse lat belanden. De bezoekers wisten daar weinig tegenover te zetten. 

In de tweede helft was dat anders. Almere-trainer Hedwiges Maduro zag zijn spelers in de wedstrijd groeien, maar zichzelf daar niet voor belonen. Het duel leek zodoende af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel, maar niets bleek minder waar. Een klein kwartier voor tijd werkte Lawrence de bal heel ongelukkig achter zijn eigen keeper. 

Die klap kwam Almere, ondanks een hele grote kans voor Junior Kadile, niet meer te boven. Maduro en co. wachten daarmee nog altijd op hun eerste overwinning van dit Eredivisie-seizoen. PEC stijgt door de overwinning naar de dertiende plek. Het heeft zeven punten, net als een waslijst aan andere clubs. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)