Derksen uit onbegrip over Vitesse-straf

Straf valt verkeerd: 'KNVB wil niet dat Vitesse volgend jaar Eredivisie speelt'

Vandaag om 10:26
Laatste update: om 10:26

Johan Derksen vindt dat de KNVB veel te streng is voor Vitesse. De Nederlandse voetbalbond deelde vorige week een nieuwe puntenstraf uit aan de Arnhemmers. Een misplaatste sanctie, stelt het boegbeeld van Vandaag Inside. 

"Zelfs het publiek bij Vitesse is trouw", begint Derksen zijn betoog over de Arnhemse club. "De mensen die Vitesse gered hebben, verdienen echt een standbeeld. Zij hebben dat met eigen poen gedaan."

"En dan wordt de KNVB bureaucratisch", vervolgt De Snor, die daarmee doelt op de twaalf punten aftrek, waarvan zes voorwaardelijk. De opgelegde straf is nog een gevolg van het afgelopen seizoen, waarin Vitesse nog niet gestraft was voor het te laat verstrekken van de financiële rapportages. 

"Dan gaat de KNVB van vorige seizoenen, toen de huidige mensen niet eens iets met Vitesse te maken hadden, straffen indienen", spreekt Derksen zijn verbazing uit. "Ze willen natuurlijk niet dat Vitesse volgend jaar in de Eredivisie speelt", vult tafelgenoot Valentijn Driesse aan. "Je moet Vitesse een beetje met rust laten, niet teruggrijpen op die Russische periode daar. Natuurlijk zijn er gekke dingen gebeurd. Die mensen bouwen alles weer op, en dan krijgen ze een draai om de oren", besluit Derksen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)