Vitesse verzuimt Jong Ajax te verslaan

Vitesse verzuimt Jong Ajax over de knie te leggen in vermakelijk duel

Vandaag om 20:40

Vitesse is er niet in geslaagd om de aansluiting te maken met de koplopers van de Keuken Kampioen Divisie. De Arnhemmers speelden zaterdag in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Jong Ajax

Voor Vitesse ging het al na twintig minuten mis in het Airborne-duel. Jan Faberski kreeg de bal bij Kristian Hlynsson, die de bal binnen frommelde voor de Amsterdamse beloften. Met een prachtige uithaal maakte Andy Visser na ruim een halfuur gelijk, maar lang kon de thuisploeg niet nagenieten. Julian Rijkhoff gaf het laatste tikje.

In de tweede helft ging Vitesse op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. De Arnhemmers drongen nadrukkelijk aan en kregen na ruim een uur loon naar werken. Irakli Yegoian, 1.68 meter lang, kopte hard raak uit een ingestudeerde hoekschop. 

Net als tegen FC Emmen zorgde Vitesse voor een vermakelijk duel, maar de ploeg van John van den Brom verzuimde om Jong Ajax over de knie te leggen. Vitesse staat zodoende negende met tien punten, Jong Ajax heeft één punt minder en staat één plek lager.