Been en Kwakman verbaasd om Paixão-moment bij Feyenoord

Been en Kwakman verbaasd om Paixão-moment bij Feyenoord: 'Moet je kijken...'

28 september om 21:39

Kees Kwakman en Mario Been hebben zich verbaasd over een moment van Igor Paixão bij het treffen tussen NEC en Feyenoord. Bij een omschakelmoment sjokte de aanvaller mee naar achteren, waardoor zijn directe tegenstander gevaarlijk kon worden. Onder trainer Arne Slot gebeurde dat nooit, constateren Kwakman en Been

Na afloop van het treffen tussen NEC en Feyenoord (1-1) komt Kwakman aan het woord bij De Eretribune op ESPN. "In de tweede helft was er een momentje waarbij Paixão terugliep... We kunnen allemaal nog wel herinneren dat we beelden lieten zien van hoe de Feyenoord-spelers terug aan het sprinten waren onder Slot." Volgens Kwakman is dat een wereld van verschil.

Niet veel later wordt het beeld waar Kwakman op doelt getoond door de regie. Paixão sjokt terug, waardoor zijn directe tegenstander Brayann Pereira de bal gevaarlijk voor kan geven. "Moet je naar Paixão kijken, het terugsprinten: dit was vorig jaar een honderd procent-sprint om achter je man aan te gaan", zegt Been. "Nu laat hij hem gaan en komt er niks uit, maar dit was de intensiteit. Lotomba speelde ook een bal door het midden, waaruit NEC een kans kreeg. En dit ging eigenlijk de hele tweede helft zo door. Je kunt gewoon constateren dat het echt heel matig is."