Timber geeft titelsignaal af bij Feyenoord

Timber geeft titelsignaal af bij Feyenoord: 'Zei het in eerdere interviews al...'

Vandaag om 20:59

Quinten Timber baalt als een stekker van het gelijkspel dat Feyenoord zaterdag boekte bij NEC (1-1). Het is voor de Rotterdammers al het vierde puntenverlies van het seizoen. Timber merkt dat er bij Feyenoord een gebrek aan vertrouwen is.

Direct na de teleurstellende remise tegen NEC verschijnt Timber voor de camera van ESPN. "In de tweede helft gebeurt er gewoon te weinig, ik weet niet waardoor dat komt", zegt de captain van Feyenoord, die Jordan Lotomba nog laat de gelijkmaker zag produceren. "Ik denk ook dat er nog niet genoeg vertrouwen is om het in een keer om te draaien. Daar moeten we zeker aan gaan werken, ja."

In de slotfase was NEC de ploeg die het dichtst bij de winnende treffer kwam. Toch vindt Timber niet dat Feyenoord blij mag zijn met een punt. "Nee, als Feyenoord moet je nooit blij zijn met een punt. Als je kijkt naar de wedstrijd begin je goed, je moet ervoor zorgen dat je op voorsprong komt. Maar dat gebeurt niet. Uiteindelijk maak je de 1-1 en dan moet je ervoor zorgen dat je niet verliest. Ze scoren nog bijna, maar gelukkig gebeurde dat niet."

Op de vraag of Feyenoord nog aan de landstitel mag denken, geeft Timber een duidelijk antwoord. "Ik heb het in voorgaande interviews al gezegd, maar wij moeten naar onszelf kijken en niet naar PSV. Daar zijn we nu gewoon nog niet, dat is duidelijk."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)