Priske opvallend positief na Feyenoord-flater

Priske duidelijk bij Feyenoord: 'Hij maakte de verkeerde keuze, makkelijk te zien'

28 september om 21:29

Brian Priske probeert positief te blijven na het volgende puntenverlies waar Feyenoord tegenaan is gelopen. Door een late Rotterdamse gelijkmaker speelde de formatie van Priske zaterdag met 1-1 gelijk bij NEC.

"Ik denk dat we eigenlijk een goede eerste helft speelden", begint Priske bij ESPN. "We moeten alleen meer uit onze aanvallen gaan halen. En dan de tegengoal: dit zou nooit een goal mogen zijn. Ik denk dat Beelen wel gecoacht wordt, maar hij is degene die uiteindelijk een keuze maakt in deze situatie. Het is vrij makkelijk om te zien dat dat de verkeerde keuze was. Daarna worden we zwaar gestraft. Dat is erg ongelukkig, want we speelden dus een goede eerste helft."

In de tweede helft zag Priske ver terugvallen. "Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld in de tweede helft. We hoopten en verwachtten dat we voort konden boorduren op onze controle in de wedstrijd, maar we startten de tweede helft niet op de beste manier. We gaven de kansen te makkelijk weg. Er sloop wat onzekerheid in de ploeg, waardoor het moeilijk is om de wedstrijd te winnen. Maar ik moet de jongens prijzen voor hun mentaliteit. Ze bleven doorgaan en dwongen de gelijkmaker af."

Priske blijft opvallend positief en wil niets weten van eventuele zorgen of paniek bij Feyenoord. "Natuurlijk wil ik net als de rest van het team wedstrijden winnen en natuurlijk ben ik teleurgesteld als dat niet gebeurt. Maar om té teleurgesteld te zijn: dat helpt niet. De wedstrijd is afgelopen, we moeten het van de positieve kant bekijken en we moeten deze spelers pushen, helpen en supporten. Zoals je vandaag hopelijk hebt gezien: in de eerste helft deden we veel dingen goed, maar we moeten de laatste details scherpstellen met deze spelers, zodat ze betere keuzes maken."

Of Feyenoord nog mag denken aan de landstitel, wil de Deense coach niet kwijt. "Ik denk dat niemand het hier over de titel heeft gehad. Natuurlijk willen we altijd meedoen voor de bovenste plekken, dat is onze ambitie en die verandert niet. Of de titel realistisch is? Dat weet ik niet, er moeten nog veel wedstrijden gespeeld worden. Alleen succes kan ons dat vertrouwen weer geven. Dat komt van hard werken. Dat is het saaie antwoord, maar het is wel hoe het werkt."