Schouten vertelt over Veerman-blessure bij PSV

Schouten duidelijk bij PSV: 'Als je dit aan mij vraagt, dan teken ik ervoor'

Vandaag om 19:48
Laatste update: om 20:07

Jerdy Schouten heeft het idee dat de blessure van Joey Veerman meevalt. Laatstgenoemde viel tegen Willem II uit met liesklachten. Schouten geeft daarnaast toe dat het de laatste weken niet sprankelt bij PSV.

Na afloop van de enigszins moeizame 0-2 zege op Willem II krijgt Schouten bij ESPN de vraag wanneer het weer gaat sprankelen bij PSV. "Wanneer het moet, hoop ik. Maar als je het aan mij vraagt en we 34 wedstrijden zo spelen en met 2-0 winnen, dan teken ik er ook voor. Als je ongeslagen kampioen wordt kan niemand wat zeggen. Maar we kunnen heel veel beter doen om het meer te laten sprankelen."

"Het is niet altijd makkelijk, want steeds meer teams graven zich gewoon in", zo ziet Schouten. "Dan ligt slordig balverlies op de loer, omdat je net te snel die beslissende bal wil geven. Dat gebeurt vaak bij ons, daar moeten we nog iets rustiger in gaan worden."

De Oranje-international wordt ook gevraagd naar de fysieke gesteldheid van de geblesseerde Veerman, die niet voor de camera kon verschijnen. Weet Schouten hoe het met de lies van Veerman is? "Nee. Ik heb hem wel gesproken en hij zei niks geks, dus ik denk niet dat het heel erg is."