PSV wint weer, zorgen om Veerman

PSV blijft ook bij Willem II foutloos, maar zorgen om blessure Veerman

Vandaag om 18:27

PSV heeft ook zijn zevende Eredivisie-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Ricardo Pepi hielp de ploeg van Peter Bosz over het dode punt tegen Willem II met twee doelpunten. Toch zijn er ook Eindhovense zorgen: Joey Veerman viel geblesseerd uit.

Bij PSV maakte Ivan Perisic zijn basisdebuut en ook Pepi kreeg de kans van Peter Bosz. Johan Bakayoko en Luuk de Jong namen daardoor op de bank plaats. Zij zagen de Tilburgers flitsend beginnen voor eigen publiek. Kyan Vaesen haalde in de eerste minuut meteen de achterlijn en zette laag voor op Cisse Sandra, wiens inzet slechts centimeters naast ging.

Na vijf minuten was PSV heel dicht bij de openingstreffer. Een gekraakt schot van Guus Til belandde bij de tweede paal, waar Malik Tillman het laatste zetje dacht te geven. Op miraculeuze wijze keerde doelman Thomas Didillon de inzet echter voor de lijn. Perisic probeerde het nog met een gekruld schot, terwijl Walter Benítez aan de andere kant moest ingrijpen op een kopbal van Vaesen. 

PSV had het na de flitsende openingsfase niet makkelijk tegen Willem II. Bij de start van de tweede helft bracht Bosz Noa Lang voor Malik Tillman en Rick Karsdorp verving Mauro Júnior. Het was na 49 minuten Pepi die zijn uitverkiezing waarmaakte. De Amerikaanse spits kopte raak uit een vrije trap van Joey Veerman. Uit een lage voorzet van Karsdorp maakte Pepi er na 64 minuten ook 0-2 van.

Daarmee was het verweer van Willem II definitief gebroken. PSV boekt zodoende zijn zevende zege in zeven duels en gaat fier aan kop in de Eredivisie. Toch was het uitvallen van Veerman een flinke domper op de Eindhovense feestvreugde. De spelmaker liet zich - ogenschijnlijk met een liesblessure - vervangen door Isaac Babadi. Het zal moeten blijken of Veerman op tijd fit is voor de Champions League-clash met Sporting Portugal van dinsdag.