Milambo over moeilijke periode bij Feyenoord

Moeilijke periode bij Feyenoord: 'Dankzij een mental coach weer de oude'

Vandaag om 12:12

Antoni Milambo heeft geworsteld na zijn vroege debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. De inmiddels negentienjarige middenvelder is de jongste debutant aller tijden voor de Rotterdammers. 

Milambo was zestien jaar en 131 toen hij zijn officiële debuut voor Feyenoord maakte. Daarmee schoot hij het record van Georginio Wijnaldum uit de boeken. Milambo erkent dat hij misschien té jong was toen hij voor het eerst zijn opwachting maakte. 'Zijn spel en gedrag leden onder de druk die hij vanaf die dag voelde', schetst de NOS. "Dankzij een mental coach ben ik weer de oude", geeft Milambo aan. 

Een definitieve doorbraak kwam niet meteen na zijn debuut en Milambo speelde weer bij de jeugdteams van Feyenoord. "Ik voelde heel veel druk na mijn debuut. Ik wilde me keer op keer bewijzen op het veld, maar dat ging juist ten koste van mijn spel en ik begon me ook anders te gedragen." Feyenoord bracht hem in contact met een mental coach. "Tegen hem ben ik heel open en eerlijk geweest."

"We hebben het bijvoorbeeld veel gehad over mijn zelfvertrouwen. Dat heeft me enorm geholpen en me hier gebracht." Dit seizoen is Milambo verzekerd van speeltijd. In drie van de vijf Eredivisie-duels tot dusver was hij basisspeler.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)