De Boer noemt grote ontwikkeling bij Ajax: 'Hoor je ook in de wandelgangen'

De Boer noemt grote ontwikkeling bij Ajax: 'Hoor je ook in de wandelgangen'

Vandaag om 00:26

De 4-0 zege van Ajax op Besiktas is te danken aan het spel van Ajax en moet niet toegeschreven worden aan het matige spel van de Turken, zo meent Wesley Sneijder voor de camera van Ziggo Sport. Ronald de Boer is te spreken over de intensiteit die Ajax op de mat weet te leggen.

Volgens Sneijder verdient Ajax de credits voor de zege op Besiktas. "We moeten niet alleen kijken naar de off-day van Besiktas, maar ook naar het goede spel van Ajax. Ajax heeft Besiktas zover gedrongen, dat ze totaal niet in het spel komen dat ze graag willen. Dat was vanavond de verdienste van Ajax. Dat stemt mij positief, en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt."

De Boer ziet vooral een verschil in intensiteit onder Francesco Farioli, ten opzichte van het vorige seizoen. "Wat ik wel heb gezien… niet tegen Go Ahead Eagles, maar de intensiteit van deze ploeg ligt vele malen hoger dan wat ik in het afgelopen half jaar heb gezien. Ook in voorgaande wedstrijden was de intensiteit na balverlies gewoon goed. Vandaag was het weer waar Farioli de spelers steeds op attendeert: volle bak gaan. Hij eist heel veel van die spelers, dat hoor je ook in de wandelgangen."