Tevreden Farioli wil stabiliteit zien: 'Vooral vanuit mentaal oogpunt'

Tevreden Farioli ziet verbeterpunt voor Ajax: 'Hebben we dit seizoen moeite mee'

26 september om 23:51
Laatste update: 26 september om 23:56

Francesco Farioli is tevreden met het spel van Ajax in de 4-0 zege op Besiktas in de Europa League. De trainer hamert er in gesprek met Ziggo Sport echter ook op dat zijn ploeg in het weekend weer fris voor de dag moet komen in de Eredivisie. 

"Het was een mooie avond. Het waren negentig fantastische minuten in een geweldige sfeer. De laatste tien minuten, waar alle supporters stonden te springen… dat was speciaal", vangt Farioli aan over de sfeer in de Johan Cruijff ArenA, waar hij een sterk Ajax zag. "Ik ben tevreden over veel dingen. We hebben de nul gehouden, vier keer gescoord en veel kansen gecreëerd. Aan de andere kant zijn er altijd dingen die beter kunnen, want een paar gevaarlijke situaties hadden we kunnen voorkomen."

Na de 3-0 stond Farioli hartstochtelijk te juichen. "Vooral de derde goal zorgde voor een goed gevoel bij ons (de staf, red.). We zijn erg gepassioneerd over wat we doen. Soms zijn er momenten die je moet vieren, dit was er eentje", aldus de oefenmeester, die met Ajax streeft naar een constanter niveau. "Vorig jaar verloor Ajax vrijwel iedere wedstrijd na een midweeks duel. Ook dit seizoen hebben we daar moeite mee. Niet alleen vanuit fysiek oogpunt, maar vooral vanuit mentaal oogpunt, moeten we goed herstellen en zorgen dat we weer fris zijn."