Opvallend: Heerenveen weet ook vriendin van zomeraankoop te strikken

Opvallend: Heerenveen haalt ook vriendin van Van Persie-lieveling binnen

26 september om 21:47

Nadat sc Heerenveen in de zomer al Jacob Trenskow naar Friesland haalde, heeft de club nu ook de vriendin van de aanvaller weten te strikken. Silje Stockmar maakt de overstap van het Zweedse Kalmar FF, zo meldt de club via de eigen kanalen.

Stockmar verhuisde met vriend Trenskow mee naar Nederland, waar bij de Friese club werd gemeld dat ze er wel wat voor voelde om zelf bij sc Heerenveen aan de slag te gaan. Ze mocht meetrainen, en men kwam al snel tot de conclusie dat Stockmar een aanwinst zou zijn. 'Tijdens de trainingen werd al snel duidelijk dat ze van toegevoegde waarde kon zijn voor de ploeg. Daarom heeft ze, net voor de start van de competitie, een overeenkomst getekend voor dit seizoen', schrijft de club.

De 23-jarige Trenskow verbond zich in de zomer dus reeds aan sc Heerenveen en tekende een contract voor vier seizoenen. In de Derby van het Noorden was de aanvaller nog van grote waarde voor zijn club, door met een genadeloos schot voor de 1-1 te zorgen, waarna de Friezen de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 zouden winnen. Trainer Robin van Persie is bijzonder gecharmeerd van Trenskow. "Soms heb je dat met een speler, dat hij je meteen pakt. Dat had ik met hem", liet de oefenmeester eerder weten tegenover Omroep Friesland.