Mulder en Janssen lyrisch over Twente-back Van Rooij

Ziggo-analist verbijsterd door Twente-verdediger: 'Wat was die gozer goed zeg'

26 september om 18:25

Ziggo Sport-analisten Youri Mulder en Theo Janssen hebben donderdagavond nog even teruggeblikt op de knappe prestatie van FC Twente, dat zeer verrassend met 1-1 gelijkspeelde bij Manchester United. Eén speler sprong er volgens het tweetal met kop en schouders bovenuit: Bart van Rooij

"Regeer was geweldig, maar deze jongen... Wat was deze gozer goed zeg", begint Mulder zijn lofzang. "Zowel verdedigend als aanvallend heeft hij echt een geweldige wedstrijd gespeeld. Hij is er nog maar net", doelt de oud-spits op zijn transfer van NEC naar Enschede, afgelopen transferwindow. 

"Als je je dan zo in die ploeg speelt, en met zoveel vertrouwen op dat veld staat. Dan is dat wel heel knap." Ook tafelgenoot Janssen is zwaar onder de indruk geraakt van de 23-jarige rechtervleugelverdediger, die weinig moeite leek te hebben met United-aanvaller Marcus Rashford. "Hij is er net. Vorige week had hij het nog moeilijk in de competitie, en dan heb je een wedstrijd waar zoveel druk opstaat. Je bent niet gewend om Europees te spelen, en dan doe jet dit, met zoveel energie en power."

"Ik voelde me echt goed en dat kwam misschien door de adrenaline. Tegen Almere City ging het namelijk iets minder, haha. Nee, dit is echt een fantastisch resultaat", zei Van Rooij woensdagavond zelf al op Old Trafford.