Eriksen steekt hand in eigen boezem na United - FC Twente

'Ik heb een goal weggegeven aan FC Twente, leek net alsof zij meer wilden dan wij'

26 september om 11:52

Christian Eriksen steekt de hand in eigen boezem, na het gelijkspel tussen Manchester United en FC Twente in de Europa League. De Deense middenvelder bracht The Red Devils in de eerste helft nog op voorsprong, maar ging in aanloop naar de gelijkmaker in de fout.

Twente hield woensdagavond een knap punt over aan het treffen met United (1-1). Na afloop van de wedstrijd doet Eriksen in het Nederlands zijn verhaal bij Ziggo Sport: de doelpuntenmaker is het ermee eens dat zijn ploeg normaliter moet winnen van Twente. "Dat gevoel hadden we ook. Waar het precies aan lag dat het niet lukte, is natuurlijk dat ik een goal weggaf aan Twente bij de 1-1. Maar over het geheel lijkt het alsof zij net iets meer wilden dan wij. Dat mag niet, dat is vanaf onze kant gewoon niet goed genoeg."

"Vandaag was het gewoon meer mentaal, dat we op bepaalde momenten niet scherp genoeg waren en een paar keer niet de goede beslissing maakten. Dat was in balbezit, maar ook zonder bal", zegt Eriksen, die vervolgens gevraagd wordt naar de sfeer in de kleedkamer na afloop. "Er was teleurstelling. Iedereen kijkt naar zichzelf, ik ook. Er werd gezegd dat het beter moet en dat is ook zo. Als je bij United speelt moet je thuis winnen van Twente."

Doordat Eriksen de bal gemakkelijk inleverde op eigen helft, kon Sam Lammers de gelijkmaker produceren. De Deens international legt uit wat er op dat moment precies gebeurde. "Mijn eerste optie viel een beetje weg, dus ik dacht: ik moet opendraaien. Maar toen was het al te laat en werd de bal onderschept. Het was gewoon een slechte beslissing."