Ajax keert bonus uit aan Lenderink en Geelen

Ajax keert ondanks sportieve malaise voor tonnen aan bonussen uit aan directeuren

26 september om 16:35

Financieel directeur Susan Lenderink en waarnemend algemeen directeur Menno Geelen hebben een bonus ontvangen, zo blijkt uit de jaarcijfers die Ajax donderdag heeft gepubliceerd. Daarin maakte de Amsterdamse club bekend tijdens het boekjaar 2023/24 een miljoenenverlies te hebben geleden. 

Ajax leed een verlies van in totaal 9,8 miljoen euro. Ondanks die zorgwekkende financiële ontwikkeling, die direct te herleiden is naar de sportieve malaise van de afgelopen jaren, werd er een bonus van 150.000 euro uitgekeerd aan Geelen en Lenderink. 

Bovenstaande bonus werd toegevoegd aan hun huidige salaris, dat vier ton bedraagt. Lenderink kondigde eerder deze maand aan te stoppen met haar functie als financieel directeur van Ajax. 

Wie eerder al vertrok, is Maurits Hendriks. De voormalig directeur zette op 1 maart 2024 een punt achter zijn tijd in Amsterdam. Bij zijn vertrek kreeg hij een bedrag van 312.500 euro mee. Het contract van Hendriks bij Ajax, die in totaal anderhalf jaar in dienst was, liep nog tot november 2024.