Driessen vindt dat Brobbey betere Ajax-spits is dan Akpom en Weghorst

Driessen pleit voor wijziging bij Ajax: 'Farioli moet hem gewoon opstellen'

26 september om 14:28

Valentijn Driessen weet het zeker: Brian Brobbey is op dit moment de beste spits van Ajax. De journalist van De Telegraaf gaat er dan ook vanuit dat trainer Francesco Farioli de Oranje-international donderdagavond opstelt tegen Besiktas

Omdat Brobbey de voorbije periode kwakkelde met een blessure, begonnen Chuba Akpom en Wout Weghorst in de basis tegen respectievelijk Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles. De twee spitsen hebben geen onuitwisbare indruk achtergelaten op Driessen. "Hij (Farioli, red.) moet gewoon Brobbey opstellen als hij fit is. Dat is de beste spits en hij laat ook anderen beter spelen", vertelt hij in een video-item van De Telegraaf. 

Driessen denkt dat Weghorst voorlopig niet uit de verf zal komen bij Ajax. "Je hebt het aan Weghorst gezien tegen Go Ahead Eagles: hij heeft het gewoon moeilijk als hij bespeelbare ballen krijgt. Nou, bij Ajax is alles gericht op het dichthouden van de verdediging zeg maar, en minder op de aanval. Weghorst liep er verloren bij tegen Go Ahead Eagles", is hij kritisch. 

Driessen staat er hetzelfde in wat betreft Akpom. Dat de Engelsman tegen Fortuna het net wist te vinden, zegt de verslaggever niet zoveel. "Vorige week scoorde Akpom dan weliswaar, en hij gaf ook nog een assist tegen Fortuna Sittard, maar dat was uiteindelijk tegen tien man. De spits van Ajax moet wel iemand zijn die de bal kan vasthouden waardoor het elftal naar voren kan. Dat is Brobbey meer dan Weghorst en Akpom, dus ik neem aan dat Brobbey gewoon in de spits staat. Als hij fit is", besluit hij.