Aan NAC verhuurde Leo Sauer wil slagen bij Feyenoord

Huurling wil slagen in De Kuip: 'Ze hebben bij Feyenoord veel vertrouwen in me'

26 september om 16:17

Leo Sauer wil volgend seizoen slagen bij Feyenoord. De linksbuiten is dit seizoen door de Rotterdammers gestald bij NAC Breda, maar weet dat zijn eigenlijke werkgever er nog altijd vertrouwen in heeft dat hij uiteindelijk door zal breken in De Kuip. 

Sauer kwam vorig seizoen tot dertien Eredivisie-optredens in het shirt van Feyenoord, dat hem daarna besloot te verhuren aan NAC. Niet alleen de Brabantse club wilde hem hebben. Ook andere Nederlandse teams, evenals buitenlandse clubs, wilden de Slowaak inlijven. Het werd uiteindelijk dus Breda. "Elke dag zo'n veertig minuten rijden", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik wilde niet naar Breda verhuizen en dan volgend jaar weer terug. Ik heb een appartement in Rotterdam en dat is prima voor mij."

Er zijn logischerwijs verschillen tussen NAC en Feyenoord, maar Sauer is zeker niet in een totaal andere wereld terechtgekomen. "Het lijkt hier bij NAC ook wel een beetje op Feyenoord, met een goede sfeer in het stadion. Het is echt een andere sport als je bij een club speelt waar de fans zich niet roeren. Voor spelers is het een droom om voor fanatieke supporters te mogen uitkomen"

De international van Slowakije denkt dat het mede om die reden moet lukken om handhaving te bewerkstelligen met NAC. "Ik denk echt dat we daar de kwaliteiten voor hebben. En daarna Feyenoord. Vorig jaar was al goed, toen ik het bij het eerste elftal kon aansluiten. Dat heeft veel veranderd. Dat kan alleen maar beter worden als ik hier bij NAC een goed seizoen draai. Ze hebben bij Feyenoord veel vertrouwen in me, denk ik", besluit Sauer, die in Rotterdam nog een contract heeft tot medio 2025.