'Girona schaalt op naar maximale beveiliging door 'problematisch' Feyenoord'

'Girona schaalt op naar maximale beveiliging door 'problematisch' Feyenoord'

26 september om 13:18
Laatste update: 26 september om 16:11

De gemeenteraad van Girona gaat extra maatregelen nemen, in aanloop naar het Champions League-duel tussen Girona FC en Feyenoord, zo meldt het lokale Cadena SER. In de Catalaanse stad wordt Feyenoord gezien als 'de meest problematische club' die in de competitiefase van het miljardenbal langskomt.

Volgende week woensdag staan Girona en Feyenoord in de Champions League tegenover elkaar in het Estadi Montilivi. De gemeenteraad van Girona gaat daardoor werken met een 'maximaal beveiligingsapparaat'. Zo zal onder meer de toegang tot het nabijgelegen bosrijke gebied worden ontzegd zodat fans de wedstrijd niet buiten het stadion live kunnen kijken. Mogelijk wordt ook de bar van de Universiteit van Girona incidenteel gesloten, terwijl er in het stadscentrum extra agenten ingezet zullen worden.

De gemeenteraad van Girona wil de beveiliging niet door een duidelijke reden opschalen: het orgaan ziet Feyenoord als 'de meest problematische ploeg' die in de Champions League op bezoek komt. Later ontvangt de Spaanse club ook Slovan Bratislava, Liverpool en Arsenal. Over de vijfhonderd Feyenoord-fans die in het uitvak plaats zullen nemen maakt het bestuur van Girona zich niet echt zorgen. Het probleem zit eerder bij Feyenoord-fans die zonder kaartje zullen afreizen naar Spanje.