Slot onder de indruk: 'Toen was het Cody Gakpo-tijd'

Slot haalt gram bij Liverpool: 'Twee maanden lang kreeg ik enkel vragen daarover'

26 september om 10:58

Arne Slot is bij met Cody Gakpo, na de overwinning van Liverpool op West Ham United in de League Cup. De Nederlander wist in de laatste minuten van de wedstrijd nog twee keer te scoren. Slot haalt daarnaast ook nog even zijn gram.

"Na de 3-1 was het Cody-tijd", zo vertelt Slot na afloop van de wedstrijd voor de camera van Sky Sports. Gakpo scoorde in de negentigste minuut met een harde knal in de korte hoek, terwijl hij in de blessuretijd zijn tweede maakte. "Het was mooi om te zien dat hij zo'n fantastisch schot heeft en het was mooi om zijn kwaliteit aan de bal te zien. Maar Cody heeft ook zijn kwaliteiten zonder bal laten zien"

Op de persconferentie licht Slot die laatste zin verder toe. "Een minuut of tien, vijftien voor het einde van de wedstrijd werkte hij de bal rondom onze eigen zestien weg. Dat is ook een actie waarmee hij bijdraagt aan ons spel, buiten zijn doelpunten. Het verbaast me ook niets dat Cody twee keer op deze wijze scoort: hij raakt de bal rondom de zestien met ongelofelijke snelheid."

Slot haalde na de wedstrijd tegen West Ham ook nog even zijn gram. "'Twee maanden lang hebben jullie me alleen naar nieuwe spelers gevraagd. Ik vertelde constant hoeveel goede spelers we al hadden. Dat is in de afgelopen weken, en vandaag (woensdag, red.) ook weer gebleken."