Liverpool walst over West Ham United heen

Slot en Liverpool rekenen eenvoudig af met West Ham United: hoofdrol voor Gakpo

25 september om 23:07
Laatste update: 25 september om 23:08

Liverpool heeft West Ham United vrij gemakkelijk opzij gezet. De ploeg van Arne Slot won in de League Cup met 5-1, mede dankzij twee doelpunten van Cody Gakpo. Ook was er een hoofdrol voor voormalig Ajacied Edson Álvarez.

Liverpool kreeg in de zestiende finale van de EFL League Cup bezoek van West Ham United. Slot gaf onder andere Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch rust. Gakpo begon wél in de basis net als aanwinst Federico Chiesa. Bij West Ham begon Mohammed Kudus op de bank, Álvarez begon in de basis.

Na ruim twintig minuten kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong op Anfield. Centrale verdediger Jarell Quansah werkte de bal in eigen doel achter Caoimhin Kelleher. Liverpool reageerde via Diogo Jota razendsnel en kwam binnen vier minuten op gelijke hoogte. De assist kwam van zomeraanwinst Chiesa.

Direct na rust sloeg de Portugees Jota opnieuw toe, ditmaal op aangeven van Curtis Jones. Jota bekroonde een uitstekende wedstrijd met een tweede doelpunt en schoot zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Liverpool kreeg daarna kansen om de score uit te breiden, maar ook West Ham kreeg kansen op de gelijkmaker.

In minuut 74 zorgde invaller Mohamed Salah voor de verlossende treffer. Twee minuten daarna pakte voormalig Ajacied Álvarez zijn tweede gele kaart en moest hij inrukken. Daarna was er geen houden aan voor West Ham. In minuut negentig én 93 zorgde Gakpo voor de kers op de taart. De Nederlander prikte er nog twee in en bepaalde de eindstand op 5-1.