Kranten lyrisch over Van Bommel bij AZ

Media lyrisch over 'grote man' AZ: 'Eens zal hij het grote Oranje halen'

26 september om 07:29

AZ boekte woensdagavond een moeizame, maar verdiende zege op IF Elfsborg (3-2) in de Europa League. Grote man aan Alkmaarse zijde was Ruben van Bommel, constateren de ochtendkranten.

Het duel in het AFAS Stadion kan met recht een spektakelstuk genoemd worden. Vijf goals, twee afgekeurde doelpunten en een rode kaart zorgden na negentig minuten spelen voor een 3-2 eindstand. Van Bommel nam twee van de drie goals voor zijn rekening. 'AZ heeft de wedstrijd die gewonnen moest worden gewonnen', schrijft De Telegraaf. 'Ruben van Bommel, net een maandje twintig jaar, was met twee voltreffers de grote man van de avond.'

Vlak voor rust tekende de zoon van Mark van Bommel na een moeilijke eerste helft voor de gelijkmaker. 'Zodoende smaakte de thee in de rust ineens veel beter voor AZ en zeker voor Van Bommel, die vroeg in de tweede helft uit een scrimmage ook nog eens met een heerlijke 'half volley' de 2-1 maakte.'

Het Algemeen Dagblad noemt Van Bommel 'de uitblinker'. 'Een gedenkwaardig duel voor in de geschiedenisboeken werd het niet tegen de Zweden. Daarvoor was de tegenstander van een te gering statuur. Al vielen er wel veel doelpunten, waren er plotwendingen en was het spannend tot het eind.'

Hoewel geen 'duel voor in de geschiedenisboeken', pakte AZ wel de broodnodige drie punten. 'Mede door buitenspeler Ruben van Bommel die met zijn goals benadrukte dat het wat betreft vleugelspelers wel goed zit bij AZ.' De Alkmaarders spelen later in de competitiefase tegen onder meer Athletic Club, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe.

'Eens zal hij het tot het grote Oranje brengen'

De Volkskrant zag hoe het AFAS Stadion Van Bommel toezong tegen Elfsborg. 'Terwijl vader Mark ogenschijnlijk onbewogen toekijkt vanaf de tribune, innerlijk zwelgend van trots, schiet zoon Ruben van Bommel AZ naar de eerste overwinning in de Europa League', klinkt het. 'Hij is snel, actief en voortdurend gevaarlijk, altijd loerend op een kans, op een fout van de tegenstander. Van Bommel, linksbuiten, 20 jaar en international van Jong Oranje, voetbalt met het lef dat onontbeerlijk is in voetbal.'

'Tactische slimheid typeert zijn spel', gaat de lofzang verder. 'Soms vastgeplakt aan de zijlijn, om het spel breed te houden en aanspeelbaar te zijn. Dan weer trekkend naar het centrum, om ruimte te bieden aan de altijd driftig drijvende linksback David Møller Wolfe. Met techniek ook en spelinzicht. Eens zal hij het tot het grote Oranje brengen, net als zijn vader, die middenvelder was.'