Zweedse media over AZ: lof voor 'zoon van'

Zweedse media: 'Geel-zwarte nachtmerrie' tegen AZ en lof voor 'zoon van'

Vandaag om 06:00
Laatste update: om 06:19

Elfsborg hield woensdag lang gelijke tred met AZ, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen Ruben van Bommel. Dat is het oordeel van de Zweedse media, die echter ook vinden dat de ploeg van Oscar Hiljemark zwaar werd bestraft in Alkmaar.

'Elfsborg wordt tot zinken gebracht door de zoon van een icoon', kopt Aftonbladet, doelend op Ruben van Bommel. 'Mark van Bommel maakte jarenlang het leven zuur van aanvallende spelers. Zijn zoon Ruben van Bommel heeft andere kwaliteiten. Die kwamen woensdag tot uiting toen hij twee keer scoorde tijdens de 3-2 zege van AZ op Elfsborg', schrijft het dagblad.

'Geel-zwarte nachtmerrie'
Expressen zag Elfsborg verliezen na een 'geel-zwarte nachtmerriehelft'. 'Het was een levendig gebeuren in de stromende regen in het AFAS Stadion in Alkmaar. En de vraag is of het niet juist de natte omstandigheden waren die Elfsborg-doelman Isak Pettersson in de maling namen, met nog maar een paar minuten tot de rust. Pettersson slaagde er niet in een voorzet te controleren, waardoor Van Bommel gelijk maakte. Timothy Ouma had juist nog voor een droomstart gezorgd.'

Een swingende eerste helft werd gevolgd door een even swingende tweede helft, meent Expressen, dat de ploeg van Oscar Hiljemark snel een tweede goal van Van Bommel zag wegpoetsen. Daarna ontstond echter de 'nachtmerrie'. 'In de 74e minuut werd Jayden Addai in het strafschopgebied neergehaald door Ahmed Qasem en Troy Parrott schoot zeker binnen. In de 86e minuut kreeg laatste man Sebastian Holmén de rode kaart, omdat hij Parrott tackelde.'

'Goedkope strafschop'
SVT is van mening dat Elfsborg zich 'goed staande hield in een onderhoudende wedstrijd tegen AZ'. De Zweedse omroep dacht even dat er meer in het vat zat na de 2-2 van Simon Hedlund, 'een schot dat Rome-Jayden Owusu-Oduro had moeten redden'.

'Een strafschop maakte een einde aan Elfsborgs droom in de eerste wedstrijd van de Europa League, uit tegen AZ', begint TV4 zijn verslag. De zender sluit zich aan bij de woorden van doelpuntenmaker Hedlund, die de Alkmaarse penalty 'goedkoop' noemde. 'Ahmed Qasem werd de zondebok na een overtreding in het strafschopgebied. Troy Parrott benutte de strafschop.'