Ten Hag vreest niet voor zijn positie

Ten Hag vreest niet voor zijn positie bij Man United: 'Het is nu veel rustiger'

25 september om 21:39

Erik ten Hag, manager van Manchester United én fan van FC Twente, neemt de Europa League uiterst serieus. De Nederlandse coach, die regelmatig onder grote druk staat in Engeland, vreest niet voor zijn baan en trekt zich niets aan van de kritiek.

"Iedereen weet dat ik een fan van FC Twente ben", begint Ten Hag op Ziggo Sport. "Maar vandaag even niet." Ten Hag en Manchester United zien de Europa League als een zeer serieus podium. "Het is een geweldige kans voor ons om een prijs te winnen én het is een route naar Champions League-voetbal. Dus we nemen dit uiterst serieus", vertelt Ten Hag.

Volgens de oefenmeester is United dit seizoen defensief sterker, maar moet het in de voorste linie beter. "We scoren echt moeilijk, dat moet beter. We creëren heel veel kansen, maar we hebben moeite met scoren", aldus Ten Hag, die niet vreest voor zijn baan in Manchester.

"Als je in de top verliest, heb je altijd een probleem, welke trainer dan ook. Het bestuur weet dat we in een proces zitten en dat we aan het bouwen zijn. Het is nu veel rustiger. Als we een paar maanden verder zijn, denk ik dat we echt een mooie ploeg kunnen bouwen."

Ten Hag krijgt als manager veel te maken met kritiek; onlangs uitte Cristiano Ronaldo zich kritisch over de Nederlandse trainer. "Ik ben dat gewend. Dat was bij Ajax zo en dat is hier zo. Dat zijn clubs die altijd in de spotlights staan, iedereen heeft er een mening over. Daar moet je mee dealen en je er niet door laten afleiden, gewoon stoïcijns doorwerken", besluit Ten Hag.