McClaren neemt het op voor Ten Hag: 'Hij pakte Ronaldo aan, en terecht'

McClaren neemt het op voor Ten Hag: 'Hij pakte Ronaldo aan, en terecht'

Vandaag om 12:38
Laatste update: om 13:02

Steve McClaren heeft het opgenomen voor Erik ten Hag. De voormalig assistent-trainer van Ten Hag bij Manchester United meent in gesprek met The Telegraph dat de Nederlandse oefenmeester goed heeft gehandeld in de situatie met Cristiano Ronaldo.

"De aanpak van Ten Hag valt niets te verwijzen", vangt McClaren aan. "Hij heeft dat goed gedaan. Ik zei destijds al dat hij de juiste man was en dat heeft hij bewezen met de manier waarop hij met Ronaldo omging. Ten Hag kwam binnen en zette een standaard neer, met duidelijke regels. Hield je je er niet aan, dan speelde je niet. Daar was hij heel rechtlijnig in, zoals Nederlanders zijn."

"Hij wist dat dat nodig was", vervolgt de voormalig hoofdtrainer van FC Twente. "Er was geen ruimte voor flexibiliteit, spelers mochten niet aan de verantwoordelijkheid ontkomen. Je moest je eraan houden, of je speelde niet. Hij pakte Ronaldo aan, en terecht. Andere trainers hebben geprobeerd zich erin te schikken, maar Ten Hag vond niet dat dat nodig was. Ralf Ragnick en Ole Gunnar Solskjaer hadden het al vergeefs geprobeerd, dus Ten Hag bleef bij zijn standpunt en richtte zich op andere spelers. Dat was cruciaal, hij was niet bang om jonge talenten voor de leeuwen te gooien."