Micky van de Ven over Spurs en volle speelschema's

Nederlands Europa League-debuut lonkt in Engeland: 'Lekker, veel wedstrijden'

Vandaag om 18:51
Laatste update: om 19:22

Micky van de Ven staat met Tottenham Hotspur aan de vooravond van zijn Europese debuut en kijkt daar ontzettend naar uit, zo vertelt hij in gesprek met Viaplay. Ook laat hij zich anders dan verschillende Premier League-collega's uit over het overvolle speelschema.

"Met Wolfsburg zaten we in de Champions League, maar toen speelde ik niet. Nu ga ik hopelijk mijn Europees debuut maken", blikt Van de Ven vooruit op het aanstaande Europa League-avontuur met Spurs. "Ik vind het lekker, veel wedstrijden spelen. Dat betekent minder trainen. Veel wedstrijden spelen is ook zwaar, maar voelt wel het beste."

Van de Ven zit staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Tottenham Hotspur en voelt dat hij helemaal op zijn plek zit in Noord-Londen. "Je gaat je wel comfortabeler voelen des te langer je bij een club zit. Je merkt dat spelers op je vertrouwen en dat ze weten wat je kwaliteiten zijn. Verder heb ik niet het gevoel dat ik me beter voel dan voorheen. Je durft wel meer te praten. Aan het begin ben je nog nieuw en blijf je wat meer op de achtergrond. Nu ben je een belangrijkere speler en moet je je mond opentrekken."

De Nederlander staat met Spurs aan de start van een nieuw Europees seizoen. Donderdagavond om 21.00 uur is Qarabag FK de eerste tegenstander in het Tottenham Hotspur Stadium.