Tottenham voorkomt blamage in extremis

Tottenham voorkomt blamage in extremis, Kadigolu maakt eerste goal voor Brighton

18 september om 23:02

Tottenham Hotspur is woensdag aan een blamage ontsnapt in de derde ronde van de League Cup. De Premier League-topclub boog in de absolute slotfase een achterstaond om tegen Coventry City: 1-2. Brighton & Hove Albion drong mede dankzij een goal van Ferdi Kadioglu ook door tot de achtste finales.

Coventry City - Tottenham Hotspur 1-2
Tottenham moest in het tweede Engelse bekertoernooi op bezoek bij Coventry, dat momenteel veertiende staat in het Championship. De Londenaren hadden de handen vol aan de ploeg van rechtsback Milan van Ewijk. Dat zag ook manager Ange Postecoglou, die na een uur alsnog sterspelers Heung-min Son en James Maddison bracht. De goal viel echter aan de andere kant. Brandon Thomas-Asante sloeg toe.

Daarmee waren Coventry en Van Ewijk op weg naar een grote stunt. In de slotfase ging het echter helemaal mis voor de thuisploeg. Invaller Djed Spence maakte in de 88e minuut gelijk en Spurs wist zelfs nog strafschoppen te voorkomen. Brennan Johnson stond in de vierde minuut van de blessuretijd wel erg vrij en hij stifte de bal in het doel. Hij dompelde Coventry daarmee in rouw.

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers 3-2
Bij Brighton begonnen Bart Verbruggen, Mats Wieffer, Joël Veltman en Ferdi Kadioglu allemaal op de bank. Yankuba Minteh stond wel aan de aftrap. Via Carlos Baleba en Simon Adingra namen The Seagulls een comfortabele voorsprong, maar Gonçalo Guedes deed kort voor rust iets terug. De ingevallen Kadioglu leek het duel te beslissen. Dat was echter buiten Jason Steele gerekend. De vervanger van Verbruggen verspeelde de bal zomaar in zijn eigen doelgebied en via Tommy Doyle werd het 3-2. Verder kwam Wolves, waar Carlos Forbs inviel, niet.