Daley Blind over zijn vertrek bij het Nederlands elftal

'Speel nog steeds in top drie-competitie, dan wil je gewoon bij Oranje blijven'

Vandaag om 18:16
Laatste update: om 18:31

Daley Blind heeft zich in zijn eigen podcast, Football is Life, uitgelaten over zijn beslissing om te stoppen als international van Nederland. Ook kijkt de linkspoot terug op het EK in Duitsland en de bijzondere rol die hij daar vertolkte.

Blind maakte op het afgelopen EK nog onderdeel uit van het Nederlands elftal, maar hij vertolkte in Duitsland een andere rol dan hij gewend was op andere eindtoernooien met Oranje. "Het is anders om op de bank te zitten. Je beleeft het wel gewoon met het hele team: wanneer je door de poule heen komt en als je naar de volgende ronde gaat. Over het algemeen zit je helemaal in die bubbel en leef je ontzettend mee, maar soms is het wel moeilijker als je niet speelt", vertelt de routinier.

Na het toernooi besloot Blind te stoppen als international. De reden was 'een goed gesprek met Ronald Koeman'. "Ik vond het wel moeilijk. Ik heb er elf jaar lang alles aan gedaan om erbij te blijven. Dan voel je je nog steeds fit én je speelt nog steeds in één van de topdrie-competities in Europa, dan wil je er eigenlijk gewoon bij blijven. Maar je realiseert je ook dat er aan bepaalde dingen een eind komt. Er staat een nieuwe generatie klaar."