Kraay neemt het op voor Daley Blind

'Alle kritiek heeft Daley Blind geraakt, gefrustreerd én hij lag er wakker van'

19 augustus om 15:34

Hans Kraay jr. neemt het op voor Daley Blind, die volgens de analist te vaak het mikpunt is geweest van onterechte kritiek. Kraay is van mening dat de verdediger, die afgelopen week afscheid nam als international 'genoeg reden had om Ronald Koeman te vertellen dat hij geen zin meer heeft om achter het Oranje-circus aan te hobbelen'.

De nieuwste voorselectie van het Nederlands elftal is ook Hans Kraay jr. niet ontgaan. In het kader van doorselecteren worden routiniers als Blind, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon en Memphis Depay thuisgelaten door bondscoach Koeman. Kraay gaat eerstgenoemde het meest missen, zo vertelt hij tegen Voetbal International.

"Daley Blind, de beste tussen-de-linies-heen-passer die we hebben gehad in Nederland. Verstandig dat hij heeft besloten zijn interlandcarrière te beëindigen", stelt Kraay, die zelf al eerder zijn Oranje-kicksen aan de wilgen had gehangen, mocht hij Blind hebben geheten. "Als ik hem was, had ik na zijn geweldige seizoen bij Girona de bondscoach al gebeld. Daley was de non-playing captain op het EK, belangrijk in de kleedkamer. Het siert hem, maar ik had er toch lekker voor bedankt, non-playing captain… Schei uit."

Kraay merkt op dat hij er, in tegenstelling tot vele andere Nederlanders, een andere mening op nahoudt wat betreft Blind. "Wij terpentijnzeikers vonden hem bij Ajax, Manchester United en in Oranje te traag voor linksback en ongeschikt om als controlerende middenvelder te spelen. Hij was nooit goed genoeg, maar ik ken Daley een beetje: hij heeft dat allemaal gehoord, gezien en gelezen, die kritiek. Hij weet precies wie wat over hem heeft gezegd. Ik meen te weten dat dit hem heeft geraakt en gefrustreerd én dat hij er van wakker heeft gelegen", onthult Kraay.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!