Mazraoui eerlijk over rol Ten Hag bij United-transfer

'Kende Ten Hag al en weet hoe hij naar voetbal kijkt. Dat past heel goed bij mij'

Vandaag om 15:36
Laatste update: om 16:36

Noussair Mazraoui geeft toe dat Erik ten Hag een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn transfer naar Manchester United. De rechtsback koos er deze zomer voor om Bayern München te veruillen voor de Premier League-grootmacht.

Onder Ten Hag debuteerde Mazraoui bij Ajax, terwijl hij onder de keuzeheer ook doorbrak in Amsterdam. Nu zijn de twee weer herenigd bij United, waar de Marokkaans international een onbetwiste basisspeler is. In aanloop naar het Europa League-treffen met FC Twente vertelt Mazraoui dat de aanwezigheid van Ten Hag een grote rol speelde in zijn keuze voor Manchester United. "De visie van de trainer is altijd belangrijk bij een transfer", laat hij op de persconferentie optekenen door ESPN.

"Ik kende hem al en weet hoe hij naar voetbal kijkt. Dat past heel goed bij mij. Ik weet wat hij van mij verwacht en hij weet dat van mij. Dat helpt natuurlijk", zo zegt Mazraoui. Woensdagavond om 21.00 uur trappen United en Twente af op Old Trafford. The Red Devils hopen zich in eigen stadion te revancheren, nadat ze afgelopen weekend teleurstellend gelijkspeelden tegen Crystal Palace (0-0).

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!