Kraay vindt dat Ihattaren eens met Klaassen moet praten

Kraay ziet 'volledige tegenpool' van Ihattaren: 'Ga snel met hem een bakkie doen'

Vandaag om 08:20

Hans Kraay jr. denkt dat Mohamed Ihattaren een keer een bakje koffie met Davy Klaassen moet drinken, zo vertelt hij in zijn column in Voetbal International. De analist vindt de Ajacied een ‘volledige tegenpool’ van de RKC-speler en denkt dat Ihattaren wel wat van Klaassen kan leren.

Het gaat dan voornamelijk om het fanatisme behouden en het accepteren als je wissel staat, of zoals Kraay het noemt 'het goed op twaalf kunnen spelen'. "Ihattaren is eigenlijk een volledige tegenpool van Klaassen. Al staat hij wissel, dan nog komt hij als eerste zo fanatiek als de kolere het veld op in de Johan Cruijff Arena voor de warming-up. Alsof hij de WK-finale als basisspeler moet spelen. Misschien mag ik dat niet zeggen, maar ik vind het een heerlijke jongen. Doe snel een keer een bakkie met Klaassen", geeft Kraay Ihattaren advies.

Kraay hoopt in ieder geval dat de stap naar RKC Ihattaren zijn loopbaan een nieuwe boost geeft. "Laat dat nu ook gebeuren. Kom op Mo, word weer de voetballende Mo’tje! En luister naar de zinnige dingen van de mensen in je omgeving, ook van je psychiater Bram Bakker, maar alleen als hij zich niet met voetballen gaat bemoeien en onzin verkondigt door te zeggen dat je binnen een half jaar in Oranje kan spelen. Daar moet je vooral niet naar luisteren."