Hans Kraay snapt niks van Traoré-wissel Farioli

Kraay verplaatst zich in Ajax-fans: 'Waarom wisselt hij in hemelsnaam Traoré?'

Vandaag om 11:56

Hans Kraay Jr. snapt totaal niet waarom Francescio Farioli er na 45 minuten spelen in Deventer voor koos om Bertrand Traoré te wisselen. De trainer van Ajax bracht vervolgens, tot grote verbazing van de ESPN-analist, Anton Gaaei binnen de lijnen als vervanger.  

"Als ik Ajax-supporter ben, dan zou ik mij echt afvragen waarom hij in hemelsnaam Traoré wisselt", begint Kraay zondagochtend fel in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Die heeft net het hunebed van zijn rug gegooid, en laat zien dat hij weer een versnelling heeft."

Farioli gaf op de persconferentie na afloop van het 1-1 gelijkspel al aan dat hij Traoré wisselde vanwege zijn optreden in de eerste helft. Kraay Jr. had hem toch nog even laten staan. "Hij raakt best wat ballen kwijt, maar het is wel even iets anders dan Gaaei, of niet?" 

Kraay raakt er niet over uitgesproken. "Als je geen backup hebt voor Traoré en hij is net twee wedstrijden iets frisser, hoe kan je dan in hemelsnaam Gaaei erin gooien? Je wil toch winnen, dat mag toch ook wel gezegd worden?", besluit hij.