Van der Gijp sluit zich aan bij kritiek Rodri en Koundé

Van der Gijp sluit zich aan bij kritiek internationale topspelers: 'Veel te veel'

Vandaag om 19:57

René van der Gijp ziet aan internationale topspelers dat de druk om te presteren te hoog wordt. De analist spreekt zich negatief uit over de volle speelkalender die sommige teams hebben.

"Zou de druk niet te hoog worden? Voor iedereen", vraagt Van der Gijp zich openlijk af in de laatste aflevering van Vandaag Inside. "Door al die publiciteit, social media en kranten, het zijn echt wilde beesten langs de kant. Die Erling Haaland die dan ook een bal bij iemand op zijn kop gooit: ik heb het idee dat de druk echt te groot is. Dat is echt zonde."

Ook het nieuwe format van de Champions League is volgens Van der Gijp een brug te ver. "We hebben nu drie dagen Champions League gehad. Voor iedereen die van voetbal houdt is dat toernooi natuurlijk de kers op de taart. Je kijkt nu nergens meer naar uit. Er zijn nu zo veel wedstrijden, dat gaat helemaal nergens meer over. Het is echt te veel."

Vanuit het internationale topvoetbal wordt er al weken geklaagd over de volle speelkalender van sommige teams. Spelers als Rodri en Jules Koundé kondigden zelfs aan dat de voetballers dicht bij een staking zitten door de vele wedstrijden die ze moeten spelen.