Van der Gijp over Bakayoko en Bosz

Van der Gijp heeft dringend advies voor PSV'er: 'Is lachwekkend, soort circusact'

Vandaag om 08:38

De manier waarop Johan Bakayoko de laatste weken speelt kan René van der Gijp niet bekoren. Volgens de oud-voetballer moet de aanvaller van PSV één specifiek ding aanpassen in zijn spel.

"Wat ik niet begrijp. Het zijn hele simpele dingen waarbij ik bij mezelf denk: dat zou ik eruit halen als ik trainer was", steekt Van der Gijp van wal in de podcast KieftJansenEgmondGijp richting PSV-trainer Peter Bosz. "Bijvoorbeeld zo'n Bakayoko. Die houdt negentig minuten lang de bal onder zijn voet."

"Maar Wim, als jij die bal de hele tijd onder je voet hebt... Hoe wilde je die sprint maken dan?", richt Van der Gijp zich vervolgens tot voormalig PSV-spits Wim Kieft. "Waarom doet die linksbuiten van Juventus (Kenan Yildiz, red.) dat nooit?", doelt Van der Gijp op de uitblinker bij De Oude Dame in het Champions League-duel met PSV. "Die jongen van Juventus doet de bal nooit onder zijn voet. Die loopt erlangs."

Van der Gijp heeft een dringend advies voor Bakayoko en Bosz. "Haal dat eruit, joh. Ik zie het bijna niemand doen. Kylian Mbappé en Vinícius Júnior gaan op de back af en gaan er voorbij. Bakayoko maakt er een soort circusact van, en hij gaat er niet voorbij. Dan wordt het al snel een beetje lachwekkend.''

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!