Van der Gijp over Slot en co.

Van der Gijp kraakt Slot en co.: 'Donderstraal toch op, wat is dat voor onzin?'

Vandaag om 10:24

René van der Gijp is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het gedrag van trainers langs de lijn. De oud-voetballer wijst vooral naar Pep Guardiola, maar ook Arne Slot komt aan bod tijdens de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Guardiola en Mikel Arteta vielen allebei in negatieve zin op tijdens de kraker tussen Manchester City en Arsenal. "Ik heb gisteren naar die Guardiola zitten kijken", begint Van der Gijp. "Die zich 90 minuten lang als een debiel voor die dug-out posteert. Waarom zegt daar niemand wat van?"

"Maar wie moet dat doen? Wie moet dat nog tegen die man zeggen?", reageert Michel van Egmond. "Heb je hem tegen die stoel zien schoppen? Wat is die man allemaal aan het doen?", reageert Van der Gijp, doelend op het feit dat Guardiola tegen een stoel aantrapte na de 1-1 van Riccardo Calafiori. "Weet jij hoe rustig de man was bij Barcelona? Ik heb hem een lezing zien geven in München. Toen vroegen ze wat de tactiek van Barcelona was, en hij zei: Zo snel mogelijk Messi aan de bal krijgen. Dat was hem, voor de rest hadden ze geen tactiek."

"Mensen als Ancelotti, Cruijff, Zidane en Beckenbauer bleven op een bepaalde manier wel hetzelfde na succes", reageert Wim Kieft. "Die gingen zitten en dachten: Nu kan ik niet veel meer doen ofzo."

'Allemaal van die debielen'
"Het is heel snel de norm geworden", gaat Van der Gijp verder. "Vroeger moesten ze lachen om die trainer (Diego Simeone, red.) van Atlético Madrid, die de hele tijd als een bezetene voor die dug-out ging staan. En toen kreeg je Conte en allemaal van die debielen. En als een trainer nu zit, zegt het bestuur waarschijnlijk: Die is er niet mee bezig. Je moet vanaf nu als een debiel voor die dug-out gaan staan."

Ook de Nederlanders kunnen er volgens Van der Gijp wat van. "Want Arne Slot zie ik al na vijf seconden staan en deze maken. Donderstraal toch op, wat is dat nou voor onzin?", sluit de oud-voetballer af.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!