Farioli hield meeting met spelers direct na Ajax-gelijkspel

Farioli laat Ajax-spelers niet direct naar huis gaan na gelijkspel tegen Go Ahead

Vandaag om 19:14

Francesco Farioli liet de spelers van Ajax niet direct naar huis gaan na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, zo onthult Devyne Rensch tegenover Ajax TV. Normaal mag de selectie wel naar huis, maar nu wilde de coach direct praten met zijn spelersgroep.

"Toen we op de club aankwamen, hebben we gelijk een meeting gehad", onthult Rensch over de avond na het gelijkspel tegen Go Ahead. "We hebben het gehad over wat er beter moet. We hebben het doorgenomen en een soort van achter ons gelaten, want er staat weer een belangrijke wedstrijd te wachten op ons. Er moeten dingen beter in de opbouw en in de druk die we leveren. Daar gaan we zeker aan werken."

Rensch vertelt ook over de nieuwe rol die hij als verdediger van Farioli heeft gekregen. "In de opbouw doe ik mee en in de aanval mag ik in de zestien komen. Ik kan mijn diepteruns maken en heb de vrijheid om af en toe op het middenveld te komen. Daar liggen mijn grootste kwaliteiten. Ik heb het geluk dat ik het in die rol kan laten zien. Ik ben tevreden met hoe het gaat en die lijn moet ik doortrekken."

Voor Ajax is het seizoen nog geen daverend succes, maar Rensch is in ieder geval tevreden met de manier waarop Farioli met hem omgaat. "Ik voel me fit en goed. Ik zit lekker in mijn vel. De rol die ik heb, ligt me goed. Het belangrijkste is dat je kan en mag spelen als je fit bent. Het is aan de trainer of hij me opstelt of niet, maar gelukkig speel ik nu alle wedstrijden. Daar ben ik tevreden mee."