FC Twente-aanvaller Rots sluit stap naar Eredivisie-top niet uit

Rots sluit Eredivisie-transfer niet uit: 'Als die clubs komen, wie weet'

Vandaag om 17:35

Daan Rots sluit een transfer binnen de Eredivisie niet uit. De vleugelaanvaller van FC Twente is zeer tevreden in Enschede, maar heeft tegelijkertijd ook ambities. 

De 23-jarige Rots streek in 2012 neer bij Twente, waarvoor hij al 118 officiële wedstrijden speelde. De aanvaller erkent in gesprek met Voetbal International na te denken over zijn toekomst. "Ik ben ook ambitieus, zou nog wel eens in Spanje willen spelen. In Engeland ook heel graag, hoor. Maar ik denk dat met mijn kwaliteiten, het combinatievoetbal, La Liga beter past."

Een stap binnen Nederland behoort ook tot de opties, vervolgt de vleugelaanvaller. "Dat zal ik niet per se uitsluiten. Qua begroting zijn er vijf clubs groter dan FC Twente: PSV, Ajax, Feyenoord, FC Utrecht en AZ. Gevoelsmatig is AZ gelijkwaardig en zijn er drie clubs groter. Als die komen, wie weet. Als ik nu iets ga uitsluiten, gooi ik misschien mijn eigen glazen in."

Rots, donderdagavond met FC Twente te gast bij Manchester United, heeft tegelijkertijd zeker geen haast om Twente te verlaten. "Maar met een vertrek ben ik helemaal niet bezig. Afgelopen zomer was er wat interesse, maar wat is interesse als er niks concreet wordt? Waren geen Nederlandse clubs bij, volgens mij."

De linkspoot, die in Enschede nog een contract heeft tot medio 2025, ziet voor zichzelf nog genoeg speerpunten. "Ik ben hier nog niet uitgeleerd, de komende één of twee seizoenen kan ik me sowieso nog ontwikkelen."