Oosting looft 'eerzuchtig mannetje' bij Twente

Oosting looft 'eerzuchtig mannetje' bij Twente: 'Doet alles voor een goal, uniek'

Vandaag om 15:54
Laatste update: om 15:58

Joseph Oosting vindt de honger naar doelpunten van Sem Steijn uniek. De trainer van FC Twente noemt zijn middenvelder 'een absolute winnaar' terwijl hij met een nuchtere blik uitkijkt naar het Europa League-treffen met Manchester United.

Zondag was Steijn weer goud waard voor Twente met twee goals. Daardoor staat de teller nu al op zes treffers na zes competitieduels voor de geboren Hagenaar. "Sem heeft het vorig jaar ook laten zien", laat Oosting optekenen door Voetbal International. De oefenmeester doelt op de zeventien Eredivisie-goals die Steijn vorig seizoen maakte. "Het is een eerzuchtig mannetje, van wie afstraalt dat hij een absolute winnaar is. Hij doet echt alles voor een goal, dat maakt hem uniek."

"En hij kán ook een goal maken", zo gaat Oosting verder. "Sem heeft een goed gevoel voor ruimte, voor waar hij moet staan in de zestienmeter. Heeft een goede trap, kan een bal binnenschieten. En koppen, zoals we vandaag (zondag, red.) hebben gezien."

Oosting leeft nu nuchter toe naar de confrontatie met Man United op Old Trafford. "Ik ben iemand: ik zie het wel. We mogen ons meten met de beste spelers van de wereld, een topploeg. Ik zie wel wat er op me afkomt."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!