Ten Hag en Mazraoui luiden noodklok voor clash met Twente

Ten Hag en Mazraoui luiden noodklok: 'Maar één of twee spelers kunnen dat'

Vandaag om 16:35
Laatste update: om 16:36

Erik ten Hag en Noussair Mazraoui hebben in aanloop naar het Europa League-treffen met FC Twente de noodklok geluid. De coach van Manchester United benadrukt dat er een limiet aan wedstrijden is dat zijn spelers kunnen spelen.

United en Twente staan woensdagavond tegenover elkaar in de nieuwe Europa League. Door de veranderde opzet spelen teams in het tweede Europese toernooi nog meer wedstrijden. Daar is Ten Hag niet blij mee. "Er zit een limit aan hoeveel duels spelers aan kunnen", laat hij optekenen door Tubantia op zijn persconferentie. "Al die wedstrijden zijn goed voor de commercie, maar niet als je de sport wilt verbeteren."

"Dit heeft alleen maar een commerciële reden", vervolgt een duidelijke Ten Hag, die voor de wedstrijd tegen Twente zijn basisopstelling aan de hand van meerdere criteria bepaalt. "Je kijkt naar de vorm van een speler, je kijkt of je bepaalde tactische keuzes moet maken en je houdt rekening met de belasting."

Mazraoui schaart zich achter de woorden van zijn manager. "Als je alles bij elkaar optelt speel je als speler van een topclub zo’n zeventig wedstrijd per seizoen. Er zijn maar één of twee spelers in een team die dit kunnen volhouden. Daar moet je wel over nadenken."