'Noodlijdend Schalke denkt aan absolute publiekslieveling als nieuwe trainer'

'Noodlijdend Schalke denkt aan absolute publiekslieveling als nieuwe trainer'

Vandaag om 15:17
Laatste update: om 15:20

Het is niet uitgesloten dat Raúl op korte termijn terugkeert bij Schalke 04Die Königsblauen zijn op zoek naar een nieuwe trainer en de naam van de populaire Spanjaard is intern al gevallen. Dat melden verschillende Duitse media.

Na een zeer teleurstellende seizoensstart - Schalke staat nu zestiende in de Tweede Bundesliga - koos de gevallen grootmacht er enkele dagen voor om trainer Karel Geraerts op straat te zetten. Schalke is daardoor op zoek naar een nieuwe trainer en in die zoektocht is de naam van Raúl al gevallen, zo melden onder meer BILD en Kicker.

De club uit Gelsenkirchen wil graag een coach aanstellen die jonge spelers goed kan ontwikkelen. Schalke kampt namelijk met een forse schuldenlast, waardoor het waarde in de selectie zal moeten creeëren. Raúl, die al vaker is gelinkt aan een trainersjob bij zijn oude club, is nu actief als ontwikkelingscoach in de onderbouw van de Real Madrid-opleiding. De oud-aanvaller zou echter niet tevreden zijn met zijn doorgroeimogelijkheden in de Spaanse hoofdstad. 

Tussen 2010 en 2012 was Raúl actief bij Schalke als speler. In die relatief korte periode groeide de voormalig international uit tot een absolute publiekslieveling in Gelsenkirchen. In totaal was hij in 98 wedstrijden goed voor 40 goals en 21 assists voor Schalke.