Na Arteta haalt ook Walker uit naar arbitrage: 'Hij moet me de tijd geven'

Walker hekelt scheidsrechter Oliver na tegengoal: 'Hij moet me tijd geven'

Vandaag om 00:27

Na Mikel Arteta heeft ook Kyle Walker zich woedend uitgelaten over de arbitrage in het duel tussen Manchester City en Arsenal. In gesprek met de BBC laat de vleugelverdediger weten dat de scheidsrechter voorafgaand aan de gelijkmaker van Arsenal het spel te vroeg hervatte, toen Walker zelf nog niet terug in positie was.

"Bukayo (Saka, red.) en ik werden naar de scheidsrechter geroepen, ik liep daar niet uit mezelf heen", vangt Walker aan, waarna hij uitspreekt dat arbiter Michael Oliver het spel hervatte zonder dat Walker de tijd kreeg om terug in positie te komen. "Als hij me bij zich roept, moet hij me ook de tijd geven om terug naar mijn plek te lopen, voordat de bal over me heen gaat."

"Als ik uit mezelf naar hem toe loop is het mijn eigen schuld, maar hij riep me bij zich", vervolgt Walker. "Hij vroeg me om mijn medespelers te kalmeren, dus ik zeg tegen de anderen dat ze zich rustig moeten houden. Vervolgens gaat die bal eroverheen. Als ik een keeper was had hij me toch de tijd gegeven? Dan moet hij dat ook doen bij een verdediger."

Eerder liet ook Arsenal-trainer Arteta zich al negatief uit over Oliver. De Spanjaard was kritisch op de rode kaart die Leandro Trossard kreeg, na het wegtikken van de bal. Arteta noemde het 'zorgwekkend voor de Premier League' dat er voor dergelijke minimale vergrijpen spelers van het veld worden gestuurd.