Arteta hekelt arbitrage na topper: 'Dit is zorgwekkend voor de Premier League'

Arteta hekelt arbitrage na topper: 'Dit is zorgwekkend voor de Premier League'

22 september om 22:21

Mikel Arteta is zeer kritisch op de arbitrage, na het 2-2 gelijkspel van Arsenal tegen Manchester City. Leandro Trossard kreeg namelijk een rode kaart, waar de trainer zich beslist niet in kon vinden. Dat liet de Spanjaard weten tegenover Sky Sports.

Trossard kreeg de rode kaart toebedeeld na het wegschieten van de bal, na een overtreding. Arteta noemt het 'zorgwekkend' dat er recentelijk meerdere keren een rode kaart is gegeven voor soortgelijke situaties, waarmee hij doelt op de rode kaart die Declan Rice tegen Brighton kreeg na een klein incident met Joël Veltman. "We waren erg efficiënt en kwamen op voorsprong, maar een incident zorgde ervoor dat het een wedstrijd werd die niemand wenst te zien", aldus de Spanjaard.

"Ik denk dat het overduidelijk is. Hopelijk denkt honderd procent van de mensen dat", vervolgt Arteta. "Het is niet mijn taak om te beoordelen wat hier is gebeurd, mijn taak is om te overleven in de meest lastige omstandigheden die je voor je kunt krijgen in het voetbal", verwijst de oefenmeester naar het 'overleven' met tien man.

Arteta zag zijn spelers voor een 'onmogelijke' opgave staan in de tweede helft. "Het is al moeilijk tegen elf spelers. Met tien is het onmogelijk, omdat we onder grote druk werden gezet. Ik ben ongelooflijk trots op de spelers. Ik ben teleurgesteld, maar tegelijkertijd moet ik trots op ze zijn."