Arsenal-spel tegen City gehekeld

Arsenal-spel gehekeld: 'Je kunt het slim en smerig noemen, verstoort het ritme'

Vandaag om 17:36

Bernardo Silva en John Stones zijn niet te spreken over het spel wat Arsenal liet zien op bezoek bij Manchester City (2-2). Silva claimde onder andere dat er maar één team was dat wilde voetballen. Stones erkende dat de rivaliteit tussen beide ploegen is gegroeid.

"Er was maar één team dat kwam om te voetballen", zei de Portugees bij TNT Sports. "De andere kwam om te spelen tot de grenzen van wat mogelijk was en toegestaan door de scheidsrechter, helaas. Ik ben blij dat we altijd het veld betreden om te proberen elke wedstrijd te winnen", sprak Silva duidelijke taal. Manchester City redde in minuut 98 een punt dankzij het doelpunt van John Stones.

Ook de doelpuntenmaker was niet onder de indruk van het spel van Arsenal. "Ze doen het al een paar jaar. Je kunt het slim en smerig noemen, hoe je het ook noemt, het verstoort het ritme voor iedereen. Ze gebruiken het in hun voordeel. De afgelopen jaren is er een groeiende rivaliteit geweest. Eén waarbij we altijd bovenaan wilden staan", aldus Stones.

Arsenal-aanvaller Leandro Trossard kreeg vlak voor rust een rode kaart, waardoor The Gunners gedurende de tweede helft met man en machte de 1-2 voorsprong verdedigde. Uiteindelijk hield City in de allerlaatste minuten één punt over aan het duel.