Gullit stelt ingrijpende verandering voor na 'ongelooflijk moment'

Gullit roept op tot drastische spelregelwijziging na 'ongelooflijk moment'

23 september om 23:51
Laatste update: 23 september om 23:55

Ruud Gullit is voorstander van een 'VAR-challenge' voor trainers, die daarmee zelf een verzoek zouden kunnen indienen om de VAR een check uit te laten voeren. Dat spreekt de analist uit in Rondo, als het veelbesproken penaltymoment in de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles ter sprake komt. 

"Het is toch een ongelooflijk moment?" geeft Gullit aan, verwijzend naar de handsbal van Klaassen. De voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan pleit dan ook voor een ingrijpende verandering rond de VAR. "Eigenlijk zou je als coach een challenge moeten hebben", meent Gullit, doelend op een kans om de VAR te laten kijken. "De VAR doet dus niks. Als de VAR niks doet, gaat een scheidsrechter ook niet kijken."

"Als er door de VAR niet naar gekeken is, is dat wel een mogelijkheid, ja", vult Marco van Basten aan. "Ik heb al vaker gezegd dat je moet kijken of een verdediger er voordeel van heeft en of een aanvaller er nadeel van heeft", stelt de voormalig spits, die in het geval van de handsbal van Klaassen voordeel zag voor de verdediger. "Dan had Go Ahead Eagles een penalty moeten krijgen", besluit hij.