Fraser over Ihattaren

'Heb Ihattaren gesproken en aan het werk gezien, dit gaat echt goed komen'

Vandaag om 20:22

Mohamed Ihattaren is verder dan veel mensen denken. Dat laat Henk Fraser weten in gesprek met Voetbal International. De trainer van RKC Waalwijk heeft alle vertrouwen in een terugkeer van het 22-jarige gevallen talent.

RKC maakte vrijdag wereldkundig dat Ihattaren voor één seizoen met de optie voor nog een seizoen is vastgelegd. Zaterdag trainde de oud-speler van onder meer PSV en Ajax voor het eerst mee en nam hij de tijd voor foto’s en handtekeningen. Toch leverde zijn transfer ook kritiek op. "Dat snap ik heel goed, maar deze jongen gaat terugkomen", aldus Fraser.

Ihattaren kwam twee jaar geleden voor het laatst in actie. Het is nog onduidelijk wanneer de Marokkaanse Nederlander zijn rentree kan maken. "Zo snel mogelijk", liet Fraser na afloop van de 1-2 nederlaag tegen Sparta Rotterdam al weten. "Geloof me, hij is verder dan menigeen denkt."

De nieuwe kans voor Ihattaren is een veelbesproken onderwerp in de voetballerij. "Hij moet er mee dealen dat mensen er een mening over hebben", aldus Fraser. "Het is aan hem om te bewijzen dat het lukt. Ik geloof hem, heb hem gesproken en aan het werk gezien, dit gaat echt goed komen."

Ihattaren gaat bij RKC spelen met rugnummer 52. In gesprek met VoetbalPrimeur legt de dribbelaar uit waarom. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!