Karsdorp over Mourinho en AS Roma

Karsdorp blikt terug op clash met Mourinho: 'Lag in ieder geval niet aan mij'

Vandaag om 18:47

Rick Karsdorp wil niet meer terugdenken aan de conflicten die hij had bij AS Roma. In gesprek met ESPN laat de rechtsback van PSV weten dat tussen hem en José Mourinho alles weer goed is. Over het incident met de fans laat hij niet veel kwijt.

Voor het eerst sinds april kwam Karsdorp zondag in actie op het hoogste niveau. Peter Bosz liet de rechtsback invallen bij PSV tegen Fortuna Sittard (1-3). De verdediger is maar wat blij dat hij weer minuten kan maken. Zeker omdat Karsdorp bij AS Roma al lange tijd niet meer welkom was onder de inmiddels ontslagen Daniele de Rossi, die hem uit de selectie zette.

Eerder had diens voorganger Mourinho Karsdorp ook uit de selectie gezet. "We hebben een goede band gehad", blikt de verdediger terug. "Die is wat minder geworden door de ruzie die is ontstaan tussen ons. Ik werd uit de selectie gezet. Het lag in ieder geval niet aan mij", lacht Karsdorp. "Uiteindelijk heb ik gewoon weer onder Mourinho gespeeld en was alles weer goed."

Nadat Karsdorp boos werd na zijn wissel in de Europa League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen was zijn rol in Rome gespeeld. "Helaas is er later wat gebeurd tussen mij en de fans, wat misschien ook wel te maken had met dat verhaal van Mourinho. Maar dat is verleden tijd, ik wil daar niet meer aan terugdenken. Ik heb daar zeven jaar gevoetbald, ik heb mooie periodes meegemaakt, ook mindere. Ik speel nu bij PSV en we kijken weer vooruit."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!