Van Hanegem kritisch op Feyenoord-viertal

Van Hanegem: 'Geen enkel teken dat hij over dood punt heen is bij Feyenoord'

Vandaag om 13:15
Laatste update: om 13:32

Willem van Hanegem stelt dat 'al het voetbal is verdwenen' uit het elftal van Feyenoord. De Kromme zag Feyenoord zondag weliswaar winnen van NAC Breda (2-0), maar hij ziet dat een 'ommekeer' nog ver weg is. Van Hanegem is ook kritisch op Ayase Ueda, Igor Paixão, Gijs Smal en Jordan Lotomba.

Zondag boekte Feyenoord in De Kuip een relatief moeizame zege op NAC. Daarmee kwam er een einde aan ruime maand waarin de Rotterdammers het zonder overwinning moesten doen. Toch maakt Van Hanegem zich nog altijd zorgen, zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Bij Feyenoord is al het voetbal uit de ploeg verdwenen. Ook tegen NAC zag je nauwelijks een fatsoenlijke aanval', zo stelt De Kromme.

'Ja, Hwang en Timber zijn goed, maar ik zie verder niets dat lijkt op de vorige seizoenen. Wie denkt dat 2-0 winnen de ommekeer is, vergist zich. Hwang is goed gestart en volgens mij ziet hij ook wel dat het maar een beginnetje is. Wat mij ook opvalt. Santiago Giménez valt geblesseerd uit, Ayase Ueda scoort meteen maar daarna zie ik bij hem helemaal geen enkel teken dat hij eindelijk over het dode punt heen is.'

'En Igor Paixão heeft nauwelijks nog oog voor medespelers. Die doet alles zelf. En de backs Gijs Smal en Jordan Lotomba doen er goed aan niet al tevreden te zijn met een leuke voorzet. Dat is leuk bij een subtopper, maar niet bij een topclub. Daar ligt de lat hoog en daar kun je beter van worden', besluit Van Hanegem.