Van Hanegem ziet potentie in 'tenenkrommend' Ajax: 'Er zit meer in'

Van Hanegem ziet potentie in 'tenenkrommend' Ajax: 'Er zit meer in'

22 september om 23:05

Willem van Hanegem sluit zich aan bij Davy Klaassen, die zaterdag aangaf niet te willen spreken van een tussenjaar bij Ajax. Ook De Kromme denkt dat er meer voor Ajax in het vat zit, zo meent hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Klaassen is wel een speler die Ajax kan gebruiken', stelt Van Hanegem. 'Op tijd in het zestienmetergebied en koppen of schieten, dat is zijn specialiteit. Na afloop zei hij dat de mensen die denken dat Ajax maximaal een derde plek kan pakken, zich in zijn ogen vergissen. Er zit meer in, denkt Klaassen. En ik denk dat ook.' Tegenover ESPN gaf Klaassen immers aan niets te willen horen over een 'tussenjaar'. "Dat kan niet. Bij geen enkele club, maar zeker niet bij Ajax."

Van Hanegem is het dus met de middenvelder eens. 'Dat klinkt gek, want hoe Ajax in Deventer tegen Go Ahead Eagles voor de dag kwam, was tenenkrommend. Maar je denkt toch dat uit veel spelers echt wel wat te halen valt, ook door die kleine druktemaker uit Italië (Farioli, red.). Daarnaast spat het er bij de concurrentie in de eredivisie ook niet vanaf.'