'Drama voor Ter Stegen en Barcelona'

'Harde klap voor Barça en Ter Stegen: doelman tot acht maanden uitgeschakeld'

Vandaag om 09:56

Een enorme aderlating voor FC Barcelona en Marc-André ter Stegen. De kans is groot dat de Duitse doelman dit seizoen niet meer in actie komt, schrijven meerdere Spaanse media.

Ter Stegen viel zondagavond geblesseerd uit in het La Liga-duel met Villarreal. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij met een gescheurde kniepees kampt en geopereerd moet worden. Volgens Relevo is de 32-jarige sluitpost in ieder geval tot april uitgeschakeld, Mundo Deportivo houdt er rekening mee dat het herstel tot en met mei in beslag neemt. Daarmee zou het seizoen van Ter Stegen al voorbij zijn.

De aanvoerder van Barça moest per brancard van het veld worden gedragen in het uitduel bij Villarreal. Hij verliet het stadion in een rolstoel. Zijn absentie is een klap voor Barcelona. "Ik ben heel blij voor het team en met de 5-1 overwinning, maar ook heel bedroefd voor Ter Stegen", zei trainer Hansi Flick na afloop. Ook Raphinha stak de sluitpost een hart onder de riem. "Hij is een heel bijzonder mens en belangrijk in de kleedkamer, deze zege is honderd procent voor hem."

Volgens Spaanse media staat het buiten kijf dat de Catalanen een nieuwe keeper willen halen. Flick kan nu alleen nog beschikken over Iñaki Peña. Mundo Deportivo duikt alvast in de transfervrije opties en komt tot tien potentiële vervangers. Keylor Navas wordt als beste optie gezien, maar zelfs Kostas Lamprou wordt genoemd.