Barça wint mede dankzij vier afgekeurde goals van Villareal

Barça rekent mede dankzij vier afgekeurde goals af met Villareal

Vandaag om 20:26
Laatste update: om 20:35

FC Barcelona heeft met 1-5 gewonnen van Villarreal. De thuisploeg zag vier goals afgekeurd worden en mede daardoor pakte de ploeg van trainer Hansi Flick, ondanks een gemiste strafschop van Robert Lewandowski, de drie punten.

Villarreal begon sterk aan het duel. Binnen acht minuten spelen dacht de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen. Yeremy Pino lobte de bal over Ter Stegen heen, maar de aanvaller stond buitenspel. Ruim tien minuten later was het wel raak voor Barça. Na een fantastische bal van Pablo Torre wist Lewandowski raak te schieten. Na een dik halfuur spelen scoorde de Poolse spits zijn tweede goal van de wedstrijd en verdubbelde hij de voorsprong van Barcelona.

Vlak voor rust wist Villarreal de aansluitingstreffer te maken. Ayoze Perez schoot van dichtbij raak. Een paar minuten later kwam Barça weer in de problemen. Doelman Ter Stegen kwam verkeerd neer en schreeuwde het uit van de pijn. De Duister moest gewisseld worden, Inaki Pena was zijn vervanger. De tweede doelman moest na rust een aantal keer reddend optreden voor zijn ploeg. Ook leek Pepe twee keer de gelijkmaker te scoren, maar allebei zijn goals werden afgekeurd vanwege buitenspel.

Na een uur spelen lukte het FC Barcelona wel om een legitieme goal te scoren. Pablo Torre maakte de 1-3 met lage schuiver van buiten de zestien. In de 65ste minuut kregen de Catalanen een strafschop. Lewandowski legde aan voor de penalty, maar de aanvaller raakte de paal. Nog geen twee minuten later scoorde Thierno Barry voor Villarreal, maar voor de vierde keer zag de thuisploeg een goal afgekeurd worden.

Daarna gooide Barça de wedstrijd op slot. Raphina maakte na driekwartier spelen de 1-4 en tien minuten later de 1-5. Zo won FC Barcelona uiteindelijk ruim van Villarreal. De club staat momenteel bovenaan de Spaanse ranglijst en heeft de zesde competitiewedstrijd op rij gewonnen.